pixel

Dištančné štúdium jazykov – aké sú jeho hlavné výhody?

Dištančné štúdium jazykov – aké sú jeho hlavné výhody

Dištančné štúdium jazykov – aké sú jeho hlavné výhody?

Pandemické opatrenia prispeli k tomu, že dištančné štúdium prestalo byť vnímané ako niečo špeciálne, exotické. Kým ešte donedávna bolo výsadou len niektorých vzdelávacích inštitúcií, v posledných mesiacoch si ho mohol naplno vyskúšať takmer každý. Jeho benefity sú zrejmé najmä pri štúdiu jazykov. Prečo je v tomto smere tak výhodné?

My v Humboldte už takmer 30 rokov považujeme dištančné štúdium za najlepšiu formu učenia sa jazykov. V tejto oblasti máme dlhoročné skúsenosti, mali sme tak množstvo príležitostí presvedčiť sa o tom, že väčšine záujemcov o štúdium jazykov táto forma vzdelávania maximálne vyhovuje. Je však dôležité, aby boli jednotlivé kurzy správne optimalizované a prispôsobené na dištančné štúdium.

V našom portfóliu kurzov ponúkame korešpondenčné a online štúdium jazykov. Rozdiel spočíva v spôsobe výučby. V prípade korešpondenčného kurzu vám pošleme podklady, ktorým sa môžete venovať v ľubovoľnom čase. Online štúdium je založené na komunikácii s lektorom cez internet, formou video hovoru. Obe tieto formy štúdia majú svoje benefity, najmä nasledovné.

Komfort a sústredenosť

Jazyk sa najlepšie učí v tichom a pokojnom prostredí. Pri dištančnom štúdiu si viete spraviť pohodlie na gauči a vytvoriť tak dokonalú atmosféru, aby sa váš mozog dokázal stopercentne sústrediť na zapamätávanie si informácií. Popri štúdiu môžete jesť, piť, prípadne vykonávať iné svoje obľúbené aktivity, ktoré by pri prezenčnej výučbe nemuseli byť vhodné. Zároveň však musíte mať dostatočne pevnú vôľu a odhodlanie, aby ste sa štúdiu venovali pravidelne a poctivo.

Úspora času a financií

V prípade dištančnej výučby nie je potrebné prenajímať priestory a platiť energie. Dokonca, korešpondenčné štúdium nevyžaduje ani lektorov, ktorí by museli viesť online hodiny. Úspora týchto nákladov sa odráža aj na cenách kurzov. Okrem peňazí ušetríte aj čas, ktorý by ste strávili cestou do jazykovej školy.

Časová flexibilita

Poznáte to možno aj vy. Bolí vás hlava, nemáte náladu, ste zavalení množstvom práce, no čaká vás kurz jazyka. Pri takomto psychickom naladení sa nebudete vedieť sústrediť a učenie sa jazyka nebude dobrovoľné, ale nútené. A to nie je správne. V prípade korešpondenčného štúdia sa môžete sami rozhodnúť, kedy a ako dlho sa budete učiť. Čas venovaný jazykom si zaradíte do svojho denného harmonogramu tak, aby vám to vyhovovalo.

Efektivita štúdia

Počas 28 rokov pôsobenia na trhu sme naše kurzy prispôsobovali a optimalizovali tak, aby dokázali každého záujemcu naučiť jazyk čo najefektívnejšie. Máte tak istotu, že keď dodržíte odporúčaný postup, budete rýchlo napredovať a bez akýchkoľvek ťažkostí sa vám podarí splniť cieľ vášho štúdia.

V rámci našich kurzov sa zameriavame na rôzne oblasti, v ktorých sa vám môže jazyk hodiť. Napríklad, k dispozícii máme nemecký a anglický kurz pre ľudí v cestovnom ruchu, kurz nemčiny pre zdravotníkov alebo právnikov či prípravný kurz na jazykové skúšky. Študovať tak môžete presne to, čo potrebujete, bez zbytočností naviac. Dištančné štúdium sa skutočne oplatí!